... след като човек има крака, той трябва да ходи. След като човек има очи, той трябва да вижда новото!

Святослав Логинов

Зрението е сетивото, което ни води в света, позволява ни да го видим, да го опознаем, да го обикнем.

Очите на човек са не само прозорец към душата му, но са и пътеводител в земния свят. Чрез очите ние виждаме образи, запаметяваме лица и усмивки, наслаждаваме се на последните лъчи на слънцето и на новия живот.

Без очите си, бихме живели в тъмнината на неизвестното и никога не бихме могли да се вгледаме в хоризонта.  

Над 30 000 души годишно знаят и чудесно разбират думите на Логинов – те знаят, че зрението е това, което трябва да спасят. Това са пациентите на очна клиника СОБАЛ „Луксор“, които се доверяват на професионализма на големия екип от доказани специалисти в болницата, разположена във втория по големина град в България - Пловдив.

Близо половината от населението са със засегнато зрение. Най-честите проблеми са късогледство, далекогледство, астигматизъм. Процентът на страдащите от проблеми със зрението непрекъснато расте, а oчните болести покосяват все повече хора.

Технологиите доминират начинът на живот след милениума, ала освен техните безспорни ползи, те се оказват бич за здравословното състояние на хората, като основно биват засегнати очите. Постоянно взиране в екрани, рядко отправяне на погледа на далечни разстояния и вредните хранителни навици, са само част от основните причини за все повече засегнати от очни болести и дефицити. Възрастта на заболеваемост също се снижава драстично.

Именно заради това все по-предпочитания вариант за коригиране на зрението, вместо очилата и контактите лещи, е именно лазерното премахване на диоптрите. Лазерната процедурата в пловдивската клиника Луксор е на световно ниво. 

Стотици пациенти са избрали СОБАЛ „Луксор“ за своята лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм, тъй като болницата разполага с най-модерна, прецизна и сигурна технология.

Лазерна корекция на зрението при късогледство, далекогледство и/или астигматизъм се извършва с модерния фемтосекунден лазер Alcon LenSx Laser System и ексимерен лазер МЕL – 80 на CARL ZEISS.

Луксор е специализирана в оперативното лечение на редица очни заболявания –катаракта, глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия, естетика на лице, лазерна корекция  на зрението, а предмет на дейност на болницата са диагностика, лечение и хирургия на очни заболявания и научна дейност.

В очна болница „Луксор“ се предлага най-съвременна фемтосекундна, безкръвна и безшевна хирургия на катаракта /вътрешно перде/, по метода на  факоемулсификация с имплантиране на високотехнологични лещи през минимален отвор от 2 мм.

Специализирана очна клиника и болница за активно лечение СОБАЛ „Луксор“ в Пловдив, е модерно здравно заведение, създадено през 2004 година от д-р Димитър Тасков. Създаването ѝ е резултат от последователен труд и вяра в мисията „Да даряваш очи за красивото“, предавана през три поколения офталмолози. Именно приемствеността е фундаментът за апогея на клиниката. Болницата се състои от комфортен стационар и хирургични зали, отговарящи на европейските стандарти. 

В съседство с нея, в Медицински център „Луксор“ са разположени съвременно оборудвани кабинети и специализирана диагностична апаратура. Лечебното  заведение е акредитирано за максималния срок от пет години с максималната оценка пет звезди и притежава ISO сертификат за покрити всички европейски стандарти.

На територията на медицинско заведение „Луксор“ има разположени лекарски кабинета за прегледи по здравна каса, две операционни зали оборудвани с последно поколение апаратура на водещи офталмологични компании от Америка и Германия. Очна болница „Луксор“ разполага с луксозни стаи за почивка и настаняване след операции на преден и заден очен сегмент.

В кабинетите на Медицински център „Луксор“ се осъществява диагностика на очните заболявания с най-съвременна апаратура:

  • Безконтактно измерване на вътреочно налягане;
  • Компютъризирана периметрия и пахиметрия;
  • Корнеална топография и Уейвфронт анализ;
  • Флуоресцеинова ангиография /ФА/;
  • Оптична кохерентна томография на преден и заден очен сегмент /ОСТ/;
  • А и В – ехография;
  • Фундобиомикроскопия;
  • Диагностика на детско зрение;
  • Оптична биометрия;

 

Ето и пълен списък на съвременната очна хирургия, интервенциите, на които можете да се подложите в Пловдив в СОБАЛ „Луксор“:

  • Минимално инвазивна и класическа хирургия на глаукома.
  • Лазерна терапия при ретинни заболявания – ALC;
  • Лазерна терапия при вторична катаракта YAG;
  • Лазерна терапия при глаукома – SLT;
  • Крослинкинг /Cross – Linking/;
  • Офталмохирургия при очентравматизъм и тумори на окото;
  • Лечение на детски очни заболявания – страбизъм /кривогледство/;
  • Естетични операции на лице и клепач;