Трите прелеза на бул. „Копривщица”, които са по жп линията  между Пловдив и Филипово ще бъдат затваряни с увеличено времетраене от 27 до 30 септември, съобщиха от НКЖИ. През последните дни имаше на няколко пъти проблеми с тях, като причината обаче не е с тяхната функционалност, а заради ремонти и преместване на кабели по трасето.

От понеделник до сряда отново ще има по-дълго затваряне,  което неминуемо ще доведе до задръствания.

„Във връзка с предстоящо изпълнение на проект „Модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и изграждане на комуникационно – транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив“ по проект „Развитие на железопътен възел Пловдив“, към настоящия момент в гара Пловдив се извършват подготвителни дейности по изместване на кабели за системата за сигнализация. 

По тази причина, в периода 27-30 септември 2021 г., от 8:00 до 13:00 ч., движението на влаковете между гарите Пловдив и Филипово ще се осигурява по телефонен способ, а не автоматично, което ще удължи времето, в което прелезите ще бъдат затворени. 

По тази причина,  в горепосочените интервали от време,  железопътните прелези  ще се затварят с увеличено времетраене за всеки преминаващ влак. 

Извиняваме се на жителите на град Пловдив за причиненото неудобство!”, пиша от НКЖИ.

Отново: Прелезът на „Копривщица" блокира! Образува се огромна тапаТова се случва за втори път в рамките на седмица