Пробивът под Водната палата ще започне следващата седмица. Като първоначално ще бъде изцяло затворено източното платно на булевард  „Марица-юг”. Така направлението  от запад и север няма да бъде възможно към източната част на Пловдив, а целият трафик ще се пренасочва към кръстовището на Чифте баня, заяви зам.-кметът по строителство  Пламен Райчев.

Относно критиките на кмета на район „Централен” Георги Стаменов, че той проект и досега не е виждал, Райчев заяви, че проектът е публичен и всеки, който иска може да отиде в Партийниятдом и да се запознае с него.

Окончателната разработка е, че левите завои на бъдещото кръстовище няма да бъдат възможни, а възможните направления ще бъдат направо и надясно.

Кръговото кръстовище в крайна сметка ще бъде премахнато след Нова година, когато от фирмата изпълнител ще приключат дейности по източната част. Също така моста на Панаира няма да бъде затварян изцяло за движение по време на цялата реконструкция като коли ще се движат двупосочно в едно от платната на моста.

Градските власти очакват пробивът на Водна палата  сериозно да облекчи движението района. Стойността на строително-монтажните дейности по проекта „Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“  възлиза на 9,2 млн. лв.