Община Пловдив има пълен картблаш да започне да работи с автоматите за билети и безкондукторното таксувани в градския транспорт. Всички документи и разрешителни вече са издадени като въпрос на дни е да стартира. Единствените притеснения на градските власти са, че те ще бъдат залети от сигнали през първите дни, а не са сигурни, че ще могат да реагират адекватно, предвид новаторството на системата. Поради тази причина те чакат експерти от Испания, които през първите седмици да съблюдават системата и при реагират при проблем. Веднага щом те пристигнат ще започне и електронното таксуване. То ще започне пилотно по три линии - 25, 113 и 93, а след това постепенно ще бъде въведена и в другите автобуси.

В тях ще се купуват единствено билети през устройството, а освен това ще бъдат назначени и първите контрольори, които да глобяват нередовните пътници. Ако те хванат нередовен пътник, ще го глобяват с 20 лева на момента. Ако няма пари или откаже да плати, те ще му съставят акт от 100 лева.

 С въвеждането на системата ще пътуваме с 12 вида различни документи, които включват почасови и дневни билети за една или няколко линии, чрез валидиране на „смарт карта“ и билет за 10 броя еднократни пътувания за всички линии. Ще има и едноседмични карти, валидни за една или няколко линии, както и 3,6,9 и 12-месечни карти, за всички рейсове на „смарт карта“.

Билетът за еднократно пътуване остава левче, както и пътуването със смарт карта. Преференциалните карти за пътуване остават 16 лева. Едночасов билет с прикачване ще струва 1.5 лв., еднодневен - 4, а за 24 часа от първото валидиране - 5 лв. Електронното зареждане на 10 билета в смарт карта ще струва на пловдивчани и гостите на града 9 лева, едноседмичната карта за една линия - 12.5, а едномесечната - 35 лева.

За пътуване по всички линии в рамките на един месец услугата ще струва 50 лева, съответно за три месеца -130, за половин година -260, за 9 месеца -390 и годишно- 520 лева.  Преференциалната карта за година е 192 лева.