Обществена поръчка за близо 7 млн. лева с ДДС пусна Община Пловдив за текущи ремонти на улици и булеварди, научи TrafficNews.bg. Тя е разделена на три позиции, като е включен всеки един район на Пловдив.

В първата позиция са районите район „Северен“, „Източен“ „Централен“, а втората „Западен”, „Южен” и „Тракия”. Двете позиции са с прогнозна стойност по 3 млн. лева. Третата позиция е само за квартал Коматево. Тя е на стойност 1 млн. лева, колкото бяха гласувани от Общинския съвет за тотален ремонт на уличната мрежа там.

На практика всеки един район ще разполага с 1 млн. лева за ремонти на компрометирани участъци.

Главният инженер на общината Йордан Калев обясни пред TrafficNews.bg., че поръчката е с предварително обявление. В нея няма списък на улиците, които ще се ремонтират. Причината е, че за всяка улица ще се прави отделно договаряне и пусната по-този начин ще бъде по-гъвката и лесно изпълнима.

Улиците, които ще се ремонтират ще са съобразени с предложенията на районните кметове, които са били дадени към Голяма община.  

Очаква се парите да отидат за ремонти на невралгични вътрешноквартални улици и такива, които са в компрометирано състояние. Реконструкции ще има и на части от булеварди, които имат нужда от неотложен ремонт.

Припомняме, че тази година се предвиждат ремонтите на три основни булеварда. В Бюджет 2018 на Пловдив  са заделени 3 млн. за Кукленско шосе, а още 1 милион за първия етап от Голямоконарско шосе. Градските власти ще се опитат да вземат пари от държавата за реконструкцията на северното платно на бул. „Христо Ботев” от Централна гара до Коматевския възел, както и част от „Копривщица”.

Кои улици се подготвят за 2019 година вижте ТУК.