„Докато съм кмет, Община Пловдив няма да закупи частни терени, за да построи за определени жилищни комплекси паркинги”, категорично заяви кметът Иван Тотев. Думите му идват по повод искането на жителите на комплекси „Оазис” 4 и 6 в район „Южен”.  Те изпратиха писмо до институциите, в което обвиняват властите, че ги третират като втора категория хора. След това те предложиха общината да закупи частен терен в близост до комплекса, а върху него да се направи паркинг.

Още по темата: Проучват частен терен, за да решат проблемите с паркирането в оазисите в Кючука 

„Знаем за проблемите на хората, съчувстваме и помагаме, но те е трябвало да бъдат наясно, когато са купували жилището си как ще се предвижват и къде да паркират”, каза Тотев. Той е забранил и на районните кметове да правят паркинги върху зелени площи.

„Ще става все по-трудно с местата за паркиране. В нито една община ,включително и Пловдив,  не е длъжна да осигурява паркоместа. Това, което сме заложили вече е всеки жилищен комплекс да бъде осигурен на 100 % с паркоместа, а някъде този процент е и по-висок”,каза Тотев.

От Община Пловдив вече са започнали процедура за удължаването на улица „Беломорски”, като тя ще минава, непосредствено до комплекса и ще излиза на КОЦ-а. По този начин ще се облекчи движението в района и кръстовището на „Димитър Талев” с „Александър Стамболийски”.