Частен терен, който се намира в непосредствена близост до комплексите Оазис в Кючука, ще бъде проучен от районната администрация, научи TrafficNews.bg.  Жителите, които внесоха писмото, подписано от 560 ползватели на апартаменти в комплекса, са дали предложението към районната администрация.

Самият парцел се намира югоизточно от двата жилищни комплекса. Той е със статут за жилищно и друго обществено ползване, което позволява  направата на паркинг.

Кметът на района Борислав Инчев обясни, че от администрацията ще се свържат със собственика на терена, по молба на жителите в комплексите. Вариантите са няколко. Единият е самият собственик на изгради паркинг, който да го отдава под наем на жителите или да разпродаде паркместата там.

Другият е самият парцел да се закупи от Община Пловдив. Ако това се случи може да се изгради паркинг и да се дава по новата наредба, но има вариант да се направи и публично-частно партньорство. Това ще е възможно, ако се направи сдружение на собствениците на комплексите.

Неизвестните обаче са много. От една страна не е ясно дали самите жителите са готови да инвестират в направата на паркинг, а още по-важното е дали самият собственик е склонен да продава и на каква цена.

В целия район около комплекса няма общински терен, като всички те са частни, което прави почти невъзможно намирането на подходящ имот.Въпреки това от районната администрация ще проучат възможностите за решаването на проблема с паркирането.