До края на седмицата в Пловдив ще се настани трайно студено време, показват прогнозите на синоптиците от БАН. Макар температурите да бъдат между 3 и 6, навън ще се усеща доста по-хладно заради силния студен вятър, който връхлита страната.

През уикенда ще бъде още по-студено с минимални температури между – 7 и – 9 градуса, а през деня те няма да превишават 2-3 градуса.  

От вторник се очаква да започне снеговалеж над цялата страна, включително и Пловдив,  който ще продължи през следващите три дни. Очаква се снегът да спре на 22 декември, според седмичната прогноза, а след това да започне затопляне.

 

Днес облачността ще е значителна, след обяд над много райони намаляваща до слънчево. Само на отделни места ще превали слабо, в Предбалкана дъжд, а в по високите полета сняг. Ще духа слаб, в крайните североизточни райони до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София 3°.

Атмосферното налягане до обяд ще се понижава, след което отново ще започне да расте. Ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по върховете временно и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 5°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

TrafficNews.bg