Спас Шуманов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив, научи TrafficNews.bg. Той е назначен на поста на мястото на Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта Росен Желязков. 

39-годишният Шуманов от 2015 година бе председател на Борда на директорите, след като замени Иванка Петкова. Новият директор на аеропорта е активист на ГЕРБ, като бе и кандидат-депутат. Той е сред учредителите на „ГЕРБ – Предприемачи”. По образование е икономист, като преди Летище Пловдив, той имаше фирма за финанси и счетоводни услуги. За кратко Шуманов бе директор на летището, след като предишният титуляр на поста Владимир Щърбанов почина в началото на годината.

Рокадата е била извършена, тъй като досегашният изпълнителен директор Христо Щерионов е спечелил конкурс за друг директорски пост в София и е подал оставка, заявиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

На мястото на Шуманов в Борда на директорите влиза друг партиен кадър на ГЕРБ. Това е бившият депутат Стефан Дедев. Бившият началник на Гранично полицейско управление изкара три мандата като народен представител, а за 44-тото Народно събрание не успя да събере достатъчен брой преференции.  Дедев ще бъде и директор на Борда на аеропорта.

Припомняме, че неизвестните около Летище Пловдив стават все повече. В края на октомври стана ясно, че държавата е изгубила делото на перона, което се държи от частна фирма. Тогава кметът Иван Тотев заяви, че Община Пловдив прави стъпка назад в намеренията си за взимането на аеропорта.

Снимка: Пловдив онлайн

Очаквайте подробности!

Летище Пловдив остава без перон? Присъдиха на частната фирма и новата част от пистатаСитуацията с аеропорта става все по-тежка след решение съда, може да последват дела за милиони