Пътят Пловдив – Асеновград без винетка? Премиерът се съгласи, ако общините го поддържат

Бойко Борисов поиска до няколко седмици всички общини да предявят исканията си в МС

04.01.2019 11:38 20966 7
Пътят Пловдив – Асеновград без винетка? Премиерът се съгласи, ако общините го поддържат

Може ли пътищата в градски агломерации, които са от Републиканската пътна мрежа, да бъдат без винетки? Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако общините искат да има участъци, за които да не се плаща винетна такса, ще трябва сами да се грижат за поддръжката им.  Предложението дойде след  среща със Сдружението на общините относно искането за отпадане на винетка за някои пътища.

Предложението му обяви на брифинг в Министерския съвет регионалният министър Петя Аврамова.

 “Законово извън населените места републиканската пътна мрежа е платена”, каза тя. Аврамова припомни исканията на някои общини да отпадне винетката за определени участъци например Пловдив-Асеновград,северната скоростна тангента, както и във варненска област. Премиерът е предложил при такова искане общината да вземе решение чрез общинския съвет, след това да бъде поискано от регионалното министерство разрешение. При освобождаване от такава такса, общината да поеме ангажимента за поддържане на този участък.

От сдружението на общините са поели ангажимент да уведомят всички общини за новата възможност. И досега законът за държавната и общинската собственост е разрешавал такава процедура, има общини, които са действали така.

Здравко Димитров за свършеното и предстоящото: Пускаме Пловдив – Асеновград и започваме новия лъч на ОколовръстнотоПроектът „Въча-Доспат“ и обща сграда за държавните служби, приоритет за Областна

Замразяват ремонта на пътя Пловдив – Асеновград, рестартират го с локалите през март СНИМКИОбщините сами ще финансират цялостното осветление на основната артерия

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
7 Коментара
Сортирай по
коментар

Иван 10:46, 05.01.2019

Пътя между гр. Сопот и гр Карлово да е без винетка той и така и така не се поддържа

Oтговора0
коментар

Пътя Пловдив-Карлово 12:21, 04.01.2019

Искаме и пътя Пловдив - Карлово да е без винетка, както и от пътя до селото! Ние по-малко хора ли сме от Асеновградчани или хората около София?! Ако не премахнете винетната такса излизаме на протест!

Oтговора0
коментар

Пътя Пловдив София 12:29, 04.01.2019

Ако може и пътя София - Пловдив да е без винетка.

Oтговора0
коментар

Пътя Пловдив -Бургас 13:19, 04.01.2019

Ако може и пътя Пловдив - Бургас - Слънчев Бряг също да отпадне, дори само през лятото пак е нещо.

Oтговора0
коментар

Данъкоплатец 13:34, 04.01.2019

Нека КАТ да проверяват спазването на правилата за движение в ремонтирания участък и особено в новите кръгови които бяха направени. Масово шофьорите не спазват знак Б1. Това важи най вече за професионалните шофьори на МПС над 3.5 тона.

Oтговора2
коментар

Ххх

Аз пък не мога да разбера какви са тия знаци за ограничение на скоростта от 40 км/ч на новото широко и безопасно Асеновградско шосе. Пълно безумие.

коментар

Селко

Скоростта трябва да е максимум 30 км при навлизане в кръговите .Така всички след бясното каране в правите участъци ще намаляват за да се съобразяват с предимството на автомобила които вече е в кръговото.Може да се помисли за времвнно стеснение на входовете към кръговото както е при входа кумПловдив.Това ще накара водачите да намаляват скоеостта.

коментар

Турист 14:35, 04.01.2019

Нека отпаднат и за магистралата в Гърция. И тук и там да ни е хубаво.

Oтговора0
коментар

Sceptic 15:49, 04.01.2019

Никой ли не се досеща че това е дискретен начин да ни вземат повече пари. Догодина общините че оскъпят местния данък, за да поемат обслужването на пътищата, освободени от винетния данък. Поредния плосък номер на правителството.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина