Може ли пътищата в градски агломерации, които са от Републиканската пътна мрежа, да бъдат без винетки? Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако общините искат да има участъци, за които да не се плаща винетна такса, ще трябва сами да се грижат за поддръжката им.  Предложението дойде след  среща със Сдружението на общините относно искането за отпадане на винетка за някои пътища.

Предложението му обяви на брифинг в Министерския съвет регионалният министър Петя Аврамова.

 “Законово извън населените места републиканската пътна мрежа е платена”, каза тя. Аврамова припомни исканията на някои общини да отпадне винетката за определени участъци например Пловдив-Асеновград,северната скоростна тангента, както и във варненска област. Премиерът е предложил при такова искане общината да вземе решение чрез общинския съвет, след това да бъде поискано от регионалното министерство разрешение. При освобождаване от такава такса, общината да поеме ангажимента за поддържане на този участък.

От сдружението на общините са поели ангажимент да уведомят всички общини за новата възможност. И досега законът за държавната и общинската собственост е разрешавал такава процедура, има общини, които са действали така.

Здравко Димитров за свършеното и предстоящото: Пускаме Пловдив – Асеновград и започваме новия лъч на ОколовръстнотоПроектът „Въча-Доспат“ и обща сграда за държавните служби, приоритет за Областна

Замразяват ремонта на пътя Пловдив – Асеновград, рестартират го с локалите през март СНИМКИОбщините сами ще финансират цялостното осветление на основната артерия