Замразяват ремонта на пътя Пловдив – Асеновград, рестартират го с локалите през март СНИМКИ

Общините сами ще финансират цялостното осветление на основната артерия

Замразяват ремонта на пътя Пловдив – Асеновград, рестартират го с локалите през март СНИМКИ

Пътят Пловдив – Асеновград ще бъде оставен на биндер с временна маркировка през зимния сезон. Предложението бе дадено от собственика на фирмата изпълнител „ИСА -2000” Юлиян Инджов и областния управител Здравко Димитров пред премиера Бойко Борисов.

„Готови сме да го завършим, но ще го оставим без локали и ще го затворим с мантинели. Ще се избият тук!”, каза Инджов пред премиера.  Здравко Димитров обясни, че преди март не могат да започне изграждането на локалите, тъй като документацията не е готова.  Борисов прие аргументите и се съгласи ремонтът на пътя да бъде замразен, докато не бъдат готови процедурите за локалните платна. 

Така пътят през зимата ще остане на биндер, а след изграждането на локалите ще бъде положен последният слой асфалт на целия участък.

Кметът Иван Тотев обясни, че по проект осветлението е само на радиус от 200 метра от кръстовищата. 

„Имате си бюджети, двете общини си финансирайте осветлението”, каза Борисов.  Стана ясно още, че строителното разрешително за голямото кръгово на изхода на Пловдив, ще бъде издадено до средата на ноември.

 

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
8 Коментара
Сортирай по
коментар

Спиро 17:02, 15.10.2018

Екстра, зимата ще се кара по биндер и като падне снега и всичко ще се изрони. Догодина всичко наново с анекси за нови плащания, нови комисионни и разбира се ново крило за хотела на кмета. Абе Мамин направо вдигни и един хотел върху това огромно кръгово дето го оставихте, да подслоняваш тея дето чакат за ляв завой там?!

Oтговора0
коментар

Bam 09:33, 14.10.2018

Пълни безумия. Нищо не бяха планирали както трябва. Сега предстои бетонния мост. И тогава вече според мен ще има бунт! Всичко се прави некадърно. И наистина камионите и зимата ще му видят сметката на този път.

Oтговора0
коментар

Пашалиев 08:46, 13.10.2018

Това шосе е пример за безумието с което се прави всичко у нас! Второто платно вече беше изградено, когато се сетиха, че няма отбивки за околните села и предприятия. Няма и за летището. Сега тепърва ще правят планове и документация за тези локални платна. И това е с европейски пари и лично под надзора на премиера.

Oтговора0
коментар

гррр 22:37, 13.10.2018

Т.е. ще караме по биндер има няма 6 месеца. Дотогава самосвалите на ПИМК и другите камони ще му еват майката. Днес видях поне 5 самосвала, които от Пловдив отиваха към Асеновград и завиваха към бетоновъзела на околовръстното на Асеновград. Пълно, празно, мачкат здраво. След 6 месеца път няма да има. А стопли ли се, тотално ще се насере..

Oтговора0
коментар

Ххх 17:21, 12.10.2018

Движението по този път е истинска касапница. Колкото по бързо се оправи, толкова по малко катастрофи ще има там.

Oтговора0
коментар

здравко пак спинкаш баце 16:43, 12.10.2018

Ейй мноо се преуморили тези ве хахаха бастуни нещастни, сигурно е свършила лапаницата, засега...

Oтговора0
коментар

Трафик 17:26, 12.10.2018

Само да питам защо на кръговите кръстовища пътят е с обратен вираж? Ще има да извхвърчават коли в полето ако хване един сняг.

Oтговора1
коментар

кал

Защото идеята на кръговите е да се излиза бързо от тях, а да се влиза по-бавно с повишено внимание. Така е правилно да се правят - с обратен вираж. Така са по ефективни. Повечето ни кръгови в БГ са сбъркани. Особено тези в София. Не случайно там стават купища инциденти.

коментар

Боби 22:15, 12.10.2018

Така работим ние - на парче. В други държави за това време цели магистрали правят. Бях в Истанбул - скриха ми шапката какво правят за 6 месеца. Ние сме мижитурковци,управлявани от бездарници.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина