Ценовите оферти на фирмите, които искат да изградят кръгово движение на пътя Пловдив – Асеновград край карулката на КАТ, ще бъдат отворени във вторник, научи TrafficNews.bg.  Обектът, който е с прогнозна цена 2,6 млн. лева, ще трябва освен да замени сегашното кръстовище, така и да има възможност за лъч за новата връзка с Източната тангента на Околовръстното.

Както TrafficNews.bg писа, четири фирми са подали оферта за изграждането на новото съоръжение. Това са пловдивската „Драгиев и Ко”, изпълнителят на основния пътя Пловдив – Асеновград – „ИСА 2000”, както и софийската „Калистаров груп” и дупнишката „Мегаинвест - холд”.

Четири фирми се борят за кръговото на изхода на Пловдив за АсеновградСкоро ще стане ясно кой ще грабне проекта за 2,6 милиона лева

От четирите фирми обаче само „ИСА 2000” е била с изрядни документи. Комисията, която се е събирала да разглежда офертите на компаниите е констатирала, че другите три компании имат пропуски в документацията – както за нужния екип от специалисти, така и доказани сходни обекти.  Според закона те са имали 5 дни да представят нужните документи.  Дали ще бъдат допуснати ще стане ясно при отварянето на офертите за кръговото на 19 юни.  В условията на обществената поръчка е разписано, че изборът ще бъде направен въз основа на „икономически най-изгодната оферта“, т.е. при "най-ниска цена". 

Припомняме, че при последното посещение на премиера Бойко Борисов на пътя Пловдив – Асеновград, той поиска точни количествено-стойностни сметки колко ще струват локалите и осветлението на пътя. След това ще бъде пусната отделна обществена поръчка. Очаква се текущите ремонти по пътя да приключат най-късно до есента.