Община Пловдив и АПИ ще подпишат споразумение за втория етап от реализацията на пътен възел „Скобелева майка”. За да се случи това, първо Общинският съвет трябва да гласува проектният меморандум. Решението ще бъде взето утре, а предложението е влязло в извънреден порядък.

Припомняме,  че  проектът за новия лъч на Околовръстното на Пловдив е готов. Това стана ясно по време на последната инспекцията на пътя Пловдив – Асеновград от премиера Бойко Борисов.

Замразяват ремонта на пътя Пловдив – Асеновград, рестартират го с локалите през март СНИМКИОбщините сами ще финансират цялостното осветление на основната артерия

След гласуването се очаква проектът да бъде задвижен  и да се пуснат процедурите по обществените поръчки.

Новият лъч на Околовръстното ще направи липсващата връзка между Скобелева майка и южния обход на града. По предварителни оценки цената на новия лъч в едната лента ще струва около 7 милиона лева за 6 км участък. Трасето ще свързва Родопите с магистрала Тракия.  Там трябва да бъде направен и път, който да стигне до летище Пловдив през улица „Недялка Шилева” в „Тракия”.

В същото време върви и проектирането за удвояването на Околовръстното шосе на Пловдив. Очаква се проектът да се изпълнява на етапи, като първият участък ще  от АМ „Тракия” до кръговото на Пазарджишко шосе. Предварително калкулираната сума за удвояване на Околовръстното е около 200 милиона лева.