Алармата и шумът до небесата, съчетани с прах, рев на мотори и мирис на гориво и гуми, завършиха "подобаващо" за пловдивчани, имащи честта да живеят около Панаира. 10-минутна заря, придружена от тътен и гърмежи каквито не сме чували и на Нова година, събуди целия квартал, а и не само него. Мощните изстрели в небето бяха чути и от живеещите на другия край в града - в Смирненски.

Припомняме, дрифт шоу с автомобили, мотоциклети и камиони се провежда втори ден в Панаира, като част от изложение, в което участват над 70 от най-големите производители на автомобилни части, инструменти, сервизно оборудване и аксесоари. Чудесно! Нека да се забавляват хората! Но... освен закони не трябва ли да има и някаква елементарна мярка? Дори когато става дума за шоу!

Възмущението, което демонстрациите в Панаира предизвикаха у много пловдивчани по-рано днес, се превърна в истинска буря от негодувание, разочарование и гняв у хората, чиито деца тази вечер половин час след 23 часа (нали разрешението за вдигане на шум от дрифтърите беше до 23 часа?) бяха събудени, а те самите повече от 10 минути бяха принудени да търпят канонадата, оглушаваща ушите им.

Шум, прах, коли, хора... ужас! Дрифтърите в Панаира възмутиха пловдивчани ВИДЕО*Според тях участниците в шоуто вдигат аларма и шум до небесата

"Полиция, Общинска охрана, инспектората, някой? Или са наши хора и там не се пипа, ако ще да взривят нещо?"

"Не мога да повярвам на случилото се. Г-н Кмете, кой раздава безумните разрешителни? Нормално ли е в 23:30 тътен като от бомбардировка да събуди децата? Думи нямам, с които дя опиша възмущението си. Срамота!"

"В 23.40 имаше страшни изстрели от заря. 112 казаха, че Панаира има разрешение. Нямам думи???!?!"

"23:40 ч. е и току-що завърши 10-минутното шоу с фойерверки, което събуди всички деца и бебета в квартала. Егати ужаса... Всеки път ли ще е така?"

"И в момента продължават (23:08) ужасно е, пищят, бучат, гърмят и мирише на гориво и гуми ..."

Това са само част от коментарите на нашите читатели, потресени от случващото се.

Наистина, кой разреши подобно безумие?