"Три дни (петък, събота и неделя) шум, прах, коли, хора... ужас!" Така читателка на TrafficNews.bg обобщи случващото се дрифт шоу с автомобили, мотоциклети и камиони, което се провежда в Панаира в Пловдив. Според пловдивчанката участниците в шоуто "вдигат аларма и шум до небесата".

"Точно в 14:05 ч. се обадих на 112 и те се свързаха с 3-то РПУ, от което са им казали, че за това събитие имат разрешение до 23 часа да вдигат шум. Общината им била дала разрешение. Опитах се на дежурния телефон на РЗИ-то, но това бил телефон само за сигнали срещу тютюнопушенето. Но дори и на него никой не вдигна. Предни години целият квартал беше в пушек, сега заради дъжда поне няма толкова прах. 

В нормалните държави между оживените булеварди и жилищните квартали има издигната шумоизолираща стена, за да не се пречи на хората, а тук е обратно. Събират ги в квартала, за да може да си вдигат аларма и освен това Общината им разрешава."

Това ни разказа нашата читателка, която живее до Панаира и която изразява мнението и на други пловдивчани, принудени дейно да "участват" в забавата на рали пилотите. Дрифт шоуто е част от изложение в Международен панаир-Пловдив, в което участват над 70 от най-големите производители на автомобилни части, инструменти, сервизно оборудване и аксесоари.

И за нещастие на живеещите в Кършияка демонстрациите, които започват от 11.30 часа, са организирани в три серии - другите две са от 13.30 и 15.30 часа. Което означава, че нито нашата читателка, нито съседите й ще могат да си починат пред почивните дни...

ОБНОВЕНА към 23,40

Освен шума през деня, пловдивчани бяха подложени и на шума от мощна заря, която започна 30 минути след разрешения час от 23 часа. Тя продължи 10 минути.Има ли контролни органи, питат хората от района.

Бебета плачат, кучета лаят, в Кършияка е като на война! Кой разреши подобно безумие? ВИДЕО10-минутна заря, придружена от тътен и гърмежи каквито не сме чували и на Нова година, събуди целия квартал