Докато на все повече места в Пловдив се издигат жилищни мастодонти,  все още има „диви“ места с ниско строителство, които ще стават все по-скъпи и предпочитани.  Едно от тях се намира край Гребната база, далече от погледите и шумните булеварди.

Еднофамилни къщи с големи дворове, на част, от които има басейни, се открояват на улица „Отдих и култура“, намиращи се до едноименния парк. Първите подобни къщи бяха изградени на булевард „6 септември“ в  частта му покрай Гребната база, а и в момента  там кипи ниско строителство.  Първата такава къща бе на строителния предприемач Арнаудов, но още редица бизнесмени го последваха.

Накрая на улица „Отдих и култура“ са тенис кортовете на  Пиронкови, както и единият от входовете  към новия лесопоарк, който правят от Общината.  Той ще е на площ от 660 декара, като на него ще се  реализират различни мерки за облагородяване, озеленяване, обособяване на места за отдих и разходки, изграждане на алеи от естествени материали. Предвижда се да се направят веломаршурти, като сегашните неравности ще се пригодят, за да се използват при каране на маунтин байк.

Очаква се в близките години да се оформи и  нов жилищен квартал с еднофамилни къщи и кооперации до 12 метра в местността „Терзиите”, както и земеделските парцели между Прослав и Коматево.  Началото на строителството там може да започне с изграждането на пътя между двата квартала, който се движи от район „Западен”.