Време е за истинското дерби на България! Локомотив Пловдив приема Ботев на едноименния стадион в парк Лаута от 15.00 часа.  При победа на „смърфовете” те задминат градския си съперник в Топ 6, а при всякакъв друг резултат „канарчетата” ще останат по-напред в класирането.

Над 600 полицаи ще пазят обществения ред преди Битката за Пловдив в неделя. От полицията пуснаха инструкции за всички посетители на мача, както и мерките за безопасност, които трябва да се спазват. Ето ги и тях: 

Вратите на всички входове на стадиона ще бъдат отворени в 12.00 часа и ще се допускат само посетители с билети, закупени от касите на спортното съоръжение 

На 20 ноември от 15 часа на стадион „Локомотив” в Пловдив ще се проведе дерби между отборите на ПФК „Локомотив Пд” и ПФК “Ботев 1912”. От областната дирекция на МВР са взети всички необходими мерки за охраната на обществения ред и безопасността на движението, като е предвидено засилено полицейско присъствие в района на спортната зона и в целия град преди, по време и след футболната среща. 
В деня на мача – неделя, съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол. 
От 11.00 ч. до 12.00 ч. привържениците на ПФК “Ботев” ще преминат организирано от стадион “Христо Ботев” до сектора за гостуващата агитка на стадион “Локомотив”. Шествието ще бъде съпроводено от полицейски служители по маршрут: бул. “Източен” - бул. “Менделеев” - бул. “Освобождение” - ул. “Димитър Ризов”. В тази връзка е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по направлението в посочения времеви период, както и след приключване на мача и при необходимост. 
Набелязани са комплекс от мерки за недопускане на нарушения и сблъсъци между противостоящите агитки в града и на територията на спортната зона. 
За да се избегне струпване, вратите на всички входове ще бъдат отворени в 12.00 часа. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки и ще бъдат допускани само посетители с билети, закупени от касите на стадиона. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Припомняме, че съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия на стадиона ще бъде ограничен достъпът на посетители в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични или упойващи вещества, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. Абсолютно забранено е внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

Полицията призовава привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.
На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

TrafficNews.bg