Разногласия между зам.-кметовете на Здравко Димитров е причина за новото напрежение покрай строителството на стадион „Христо Ботев”.  От една страна възложителят и зам.-кмет по строителството Пламен Райчев смята, че трябва да се плати аванс на фирмата изпълнител в лицето на ПИМК, а зам.-кметът по финанси Величко Родопски – не.

Причината е различно тълкуване на решението на Общинския съвет и закона. Днес ще има среща в 14:00 между градските власти, ръководството на клуба и фирмата изпълнител. Градоначалникът първо заяви, че се  ръководи от закона и няма как да направи нещо, ако не вписано в решението на Общинския съвет.  

„Ако има възможност ще направим плащането, никой от нас не е против, просто искаме да е законно”, каза Зико.

За разногласията в екипа му обаче призна зам.-кмета Пламен Райчев. Той заяви, че според закона и договора с фирмата е записано, че на фирмата се полага аванс. Първият анекс е бил изготвен, но след това е бил спрян и именно това е породило напрежението.

„Обществената поръчка бе за 52,5 млн. лева, като първо имахме осигурени 25 млн. лева и  дадохме 20% аванс за тях. При положение, че се възлагат останалите дейности, трябва  да дадем отново аванс за нея. Още повече, че средства има, както и решения на Общинския съвет, че парите на фирмата трябва да се разплатят в три поредни години”, каза Райчев.

Очаквайте подробности след срещата за стадиона!

Обрат! Община не иска да плаща аванс за анекса на Колежа, бултрасите с гневна реакцияСтроителят Илиян Филипов е категоричен, че няма да започне следващия етап без аванс

Подписват анекса за Колежа, до 6 месеца ще е най-модерният стадион в БългарияДопълнителното споразумение вече е във финансовата система на Община Пловдив