Анексът за завършването на стадион „Христо Ботев“ се очаква да се подпише до няколко дни. Допълнителното споразумение вече е във финансовата система на Община Пловдив, като след всички процедури ще бъде поканен и представител на фирмата изпълнител ПИМК, за да го подпишат.

След като се случи това от фирмата могат да завършат Колежа, а ангажиментът на собственика на ПИМК Илиян Филипов е това да се случи след 6 месеца. Това означава, че през ноември стадионът ще бъде най-модерният в цялата страна и ще може да приема международни мачове.

До есента ще бъдат вложени 17 млн. лев в стадиона, които изпълнителят ще получи в три бюджетни години – тази 5,5 млн. лева, а през 2024-а и 2025-а остатъка. Именно тогава стадионът ще бъде изцяло завършен и ще отговаря на 4-та категория на УЕФА.Освен европейски двубои на Ботев, стадионът може да приема и мачове на националния отбор. Има шанс още тази година националният отбор на България да приеме мачове от квалификациите за Европейски първенство.

В момента стадионът е даден по Закона за спорта, като „канарчетата“ ще заплащат около 5000 лева месечен наем. Очаква се, когато той бъде изцяло завършен да се пусне процедура за концесия.

Ботев е вечен - Той не умира! Пуснаха вдъхновяващ филм за откриването на КолежаОт клуба пуснаха невероятните кадри от двубоя с Левски

Страхотна хореография на бултрасите за откриването на Колежа - "Добре дошли в ада" и димна завесаВижте хореографията