Общинският съвет даде съгласие да отпусне допълнителни 6 милиона лева за довършването на Етап 1 на стадион „Христо Ботев”. Така сумата за цялостното завършване на съоръжението ще бъде в размер на 17 млн. лева, а средствата ще се разплатят в следващите 2 години през 2024-2025 година. Освен това се взе решение да се издаде записна заповед в полза на фирмата изпълнител ПИМК, която да им гарантира, че ще си получат средствата, тъй като те ще бъдат изразходвани в следващите 6 месеца и стадионът ще бъде изцяло покрит.

Също така общинският съвет даде съгласието си за отдаването на наем на Колежа и стадион „Локомотив” на футболните клубове.

За стадион „Христо Ботев” предложението е за 5549 лева без ДДС, а за Локомотив – 4854 лева без ДДС. Въпреки това е възможно на микрофон сумата да нарасне.

Този наем ще се плаща до цялостното изграждане на съоръженията, а след това може да се направи концесия или по-дългосрочно отдаване по Закона за спорта, който позволява до 30 години с включени задължителни инвестиции.

Заложените договори са, че клубовете поемат цялата издръжка по стопанисването на стадиона, а освен това Община Пловдив може да ги ползва безвъзмездно за техни събития с едноседмично предизвестие.

Изпълнено: Етап 1 на Колежа е завършен и очаква мача с Левски! Изникнаха проблеми за втория етапБез банкова гаранция от Община Пловдив Илиян Филипов няма да вложи собствени средства