Инвестиционно намерение за взимането под наем на тенис кортовете край Колодрума  е постъпило в Община Пловдив от ТК „Локомотив 1924”. Това на практика са последните свободни кортове под тепетата, които Община Пловдив притежава.

Клубът, който ги е поискал под наем за 10 години, бе основна преди няколко месеца от най-добрия пловдивски тенисист Димитър Кузаманов – Мико и неговата майка. Двамата напуснаха ТК „Локомотив Пловдив” след скандал с новото ръководство на най-стария тенис клуб под тепетата. След основаването на клуба Мико се срещна с кмета Здравко Димитров, за да потърси съдействие за развитието на клуб.

Тенисистът Димитър Кузманов напуска "Локомотив Пловдив"Той си отива от тима заради множество различия

Мико прави нов тенис клуб, срещна се със Зико

Така на предстоящата сесия ще се гласува вкарването на тенис кортовете от северозападната страна на Колодрума в Годишната програма за разпореждане с общинско имущество. Те са част от имота от 8 дка, в който попада и спортната зала на Академик.

За кортовете първо ще се проведе търг и едва тогава може да се вземат от ТК „Локомотив 1924”, ако бъдат класирани на първо място. Спортното съоръжение ще бъде дадено по Закона за спорта под наем за 10 години.

Припомняме, че в момента текат финални процедури за другите два общински корта на Гребната база.

Решено: ТК "Макс про 2020" взе кортовете на "Локомотив", те спечелиха тези на "Академик"Комисията определи победители в търговете, кметът трябва да ги разпише

На същата сесия ще се вкара и в Годишната програма з предоставянето на футболните игрища на „Векта” на бул. „Никола Вапцаров” Инвестиционното намерение  е от ФК „ Спартак Пловдив”, които и в момента ползват игрищата. Те искат да ги вземат по Закона за спорта за 10 години и да ги обновят,както самите терени, така и прилежащите сгради до тях.  Преди това обаче и за този спортен комплекс трябва да се направи търг.