Бившият министър на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков идва в Пловдив за оперативката за строителството на ст. „Христо Ботев”, научи TrafficNews. В неделя лидерът на ГЕРБ бе на посещение на Колежа, където се срещна с част от феновете. По време на разговора бившият премиер чу притесненията на феновете, както и неяснотите около проекта и количествено-стойностните сметки.

Феновете поставиха на въпрос козирката на стадиона, която и към днешна дата не е ясно дали ще бъде завършена на 100% с допълнителните средства от 12 млн. лева. Зам.-кметът Пламен Райчев каза, че към момента сметките са, че  конструкцията ще бъде завършена на 100%, но не е ясно самата козирка колко от секторите ще покрие.

Самият Борисов изрази учудване, че средствата няма да стигнат и  припомни, че в Хисаря на срещата с Община Пловдив и фирмата строител се е говорила за 8 млн. лева.

„ Вие феновете сте строителния контрол. Това съоръжение го правим, за да се гордеем с него,  а не да създава проблеми. Няма да го допусна. Пращам моя строителен техник във вторник на оперативките, да ми докладва”, каза Борисов на феновете.  Утре се очаква самият Нанков, който  движеше строителството на почти всички обекти в страната, първо като министър, а след това като зам.-министър на регионалното развитие.

Борисов: На Колежа ще се играе финал за Суперкупата на ЕвропаЛидерът на ГЕРБ призова Община Пловдив да си вземе зала "Строител"