Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оцени положително добрите резултати от строителството на стадион „ Христо Ботев“. Днес той пристигна на Колежа и се запозна лично с етапите на изграждане.

Започва да има вид, каза влизайки на стадиона Борисов, а техническият ръководител на фирмата-изпълнител "ПИМК" посочи, че са към края на строителните дейности. Моите технически ръководители са феновете, пошегува се Борисов. 

"Утре очакваме от Общината новите проекти, които се препроектират - слаботокови. Това са осветление, озвучаване, оповестяване, видеонаблюдение и пожароизвестяване. Всички тези неща се препроектират, проектът е от 2013 година, а има нови изисквания. Полицията изиска за видеонаблюдение камери за лицево разпознаване. Чакаме Общината да разгледа проектите, за да ги остойностим и да ги изпълним. Козирките са поръчани на сектор „А“ и „В“, на секторите „Б“ и „Г“ не са поръчани, защото в първия етап само другите са заложени. Аз съм изпълнител, а общината е възложител", посочи управителят на ПИМК Илиян Филипов. 

Много хубаво става, но искам да е еталонът, който да предложим и на другите населени места, посочи Борисов. 

"Искам това да е образец, обещали сме на феновете. Трябва да се изпипа, да се направи. Така, че искам това да е еталон, да може с феновете на Левски, ЦСКА, да могат да бъдат съучастниците като строителен надзор. Феновете да ги видят веднага и да са ни контрола. Каквото зависи от нас, от държавата, общината, - финансирали сме. Направете това по етапите, ще го завършим и ще се играе мач тук за Суперкупата на Европа. Изложите ли се вие, ще се изложим и ние", посочи Борисов и напомни, че като жест се дава да се играе финал на новите стадиони. 

"Големите отбори трябва да имат хубави стадиони", допълни Борисов. 

Той посъветва Община Пловдив час по-късно да си вземе зала „Строител“.

"Пловдив е спортен град, трябва да се развива", каза лидерът на ГЕРБ.