Ръководството на Локомотив Пловдив днес ще внесе проекта за реконструкцията на стадион „Локомотив” в парк Лаута, обяви кметът Здравко Димитров. Очаква се около 14:30 часа при градоначалника да пристигнат спортно-техническият екип и президентът Христо Крушарски. След срещата ще бъдат ясни и детайлите около самия проект, с който разполагат от черно-белия тим. Димитров обяви, че веднага след като бъдат прегледани и внесени документи, те ще бъдат входирани в комисиите на Общинския съвет, за да може предложението да влезе за гласуване на 12 март в местния парламент.

Кметът отново подчерта, че всички пари ще бъдат изхарчени прозрачно. Той уоточни, че не знае дали средствата ще са достатъчни за реализацията на двата пректа, тъй като тепърва ще се правят КЗСС-та.

Припомняме, че Ботев внесе преди два дни проекта за ст. „Христо Ботев” в Община Пловдив.  Документацията бе входирана от Ангел Палийски, Асен Караславов и арх.  Георги Савов, който е проектант на съоръжението.

Новият стадион ще бъде на-модерният в България, като ще отговаря на четвърта категория по УЕФА. На практика на него ще могат да се играят до ¼ в Шампионска лига. 

Ботев даде проекта за Колежа на Зико, чаканото решение се взима на 108-годишнината на клубаИзграждат многоетажен паркинг на ул. „Варшава”, за да поеме колите при домакинствата