Ботев Пловдив внесе проекта за ст. „Христо Ботев” в Община Пловдив.  Документацията бе входирана от Ангел Палийски, Асен Караславов  и арх.  Георги Савов, който е проектант на съоръжението.

По време на срещата стана ясно, че арх. Савов ще консултира Община Пловдив по време на строителството, като проектант на съоръжението.  Новият стадион ще бъде на-модерния в България, като ще отговаря на четвърта категория по УЕФА. На практика на него ще могат да се играят до ¼ в Шампионска лига. 

Закупените преди години седалки и табло няма да се използват, тъй като не отговарят на съвременните изисквания и ще бъдат закупени нови.  

Решението за започването на дейностите първо ще мине през Общинския съвет на 12 март ,когато е и 108-годишнината на клуба. След това започва и процедурата за избор на изпълнител за обекта.

„Категорично искам да се извърви цялата процедура и всичко да бъде кристално ясно. Всяка стотинка ще бъде отчетна”, каза по-рано днес кметът.

Предвижда се да се направи и многоетажен паркинг на ул. „Варшава”, който да поеме потока от коли по време на мачове.

В Община Пловдив очакват и документацията на Локомотив Пловдив. Президентът на клуба Христо Крушарски заяви по време на посещението на Борисов, че клубът има технически проект, който ще бъде даден на Община Пловдив.

Кога ще са готови новите стадиони на Ботев и Локомотив?Георги Саумилов заяви, че до 1,5 години Колежа ще е готов, Крушарски с по-кратък срок