Общинският съвет в Пловдив ще гледа на последната си сесия таксите за концесиите на стадионите на трите пловдивски клуба – Ботев, Локомотив и Спартак. Кметът Иван Тотев заяви, че трите отбора ще плащат концесионна годишна такса от 100 лева, като по този начин всички отбори ще бъдат равнопоставени. Решението идва след заръката на Бойко Борисов, който при рестарта на строителството на стадион „Христо Ботев“ поиска минимални такси за футболните клубове.  Припомняме, че Локомотив – Пловдив не подаде документи за концесията на стадиона, тъй като според собственика Христо Крушарски концесионните такси са изключително високи.

С новото решението, ако бъде прието от Общинския съвет, ще се изготви нова процедура за концесиите на стадион „Локомотив“ и терена за футболна база в Тракия. В същото време таксата на Ботев ще падне в пъти, като в момента те плащат близо 100 000 лева на година за базата си в Коматево и Колежа.

Бойко Борисов: Когато видим, че работата по Колежа напредва, ще помогне и държаватаПремиерът поиска символична концесионна такса за стадионите в града