„Когато видим, че строителството на стадиона напредва – ще помогне и държавата. Винаги сме помагали на Пловдив, ще продължим да го правим. По цял свят собствениците строят стадионите, а държавата помага. Казах и на кмета, и на областния управител, да направят концесионната такса на стадионите на отборите символични – по 100 – 1000 лева, а не да плащат 60 000 лева. Така е по-добре: държавата не дава, но и не взима”, каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на рестарта на строителството на Колежа. Той бе посрещнат с възгласи и аплодисменти от феновете на отбора пред стадиона. 

При началото на официалната част, Борисов поиска феновете да бъдат пуснати край ложата.

„Днес помогнахме на Арда в смесен регион, където хората трябва да остават по родните си домове и да развиват региона и спорта.  Министерски съвет гласува средства за осветление и терена - помагаме на всички.

Разбира се, не мога да разделя отборите, не ни е това целта, без това се карате и биете по стадионите достатъчно.Съгласете с, че за да сте силни трябва и толкова силен Локомотив.На дербито да победи по-добрия и си пазете терените”, каза Борисов.

„Ще се работи по вече заложения проект. Ако бъдем заедно и с нашата енергия, ще може да видим нашата мечта на живо”, заяви Иван Йотков, директор на футболния клуб.

„Преминахме през много препятствия, казуси и процеси, които трябваше да преодолеем. Аз си изпълних обещанието. Без съдействието на Общинската и Областна управа, нямаше да сме толкова усмихнати и щастливи днес. Тези две администрации ни помогнаха страшно много. Стадионът ще получи четвърта категория, което е изключително важно. Държавата също ще помага.  Да се обърна към нашите футболисти - през 1917 се навършиха 102 години слагането на жълто-черните екипи. Ще им кажа да са достойни и да се държат мъжествено на терена, да бъдат горди, заяви Георги Самуилов, собственик на "Ботев".

„Аз знам,че сте един най-славните клубове, с каквото можем ще ви подкрепяме. Ще бъдем доволни, всички догодина да прережем лентата на новото бижу на България, на което да имате много победи”, поздрави феновете и футболистите министърът на спорта – Красен Кралев.