Един от най-добрите български каратисти –Александър Команов, който завърши на второ място в надпреварата Спортист на Пловдив публикува равносметката си за 2016-а година. Той е изключително щастлив, че заедно с брат му са влезли в 10-ката в престижната надпревара, както и европейската му титла. За 2017-а година той си пожелава да върне световната титла в България на турнира в Токио.  

Ето и какво написа той: 

Награждаването на Спортист №1 на Пловдив 2016

Аз и брат ми – Иван Команов, бяхме едни от номинираните, но това не е единствената причина този ден да бъде специален за нас. Искрено е щастието ми, когато виждам толкова прекрасни събития, професионално организирани и провеждани; такъв интерес към спорта и спортистите на България; такова желание за развитие и принос.

Тази година церемонията е специална и поради моето класиране и това на брат ми. За първи път двамата сме в топ 10 в класацията – на мен беше присъдено второто място, а на него осмото. Резултатът не ме натъжава никак, даже напротив. Разбира се, като човек със силно изразен спортен дух се борих за първото място, но такова признание няма как да не топли душата ми. Пожелавам си силно пред моето семейство, СК „Ронин“ и спортистите на Пловдив и България да предстоят само хубави моменти и поводи, годни за празнуване и гордост.

Равносметка за 2016 година.

И все пак, ако трябва да се направи равносметка – 2016 година беше успешна за мен, семейството ми и спортен клуб „Ронин“ – от моите и на брат ми титли, до развитието на клуба и отварянето на нова зала към него. Новият клуб се намира в стадион „Пловдив“, където баща ми всекидневно неуморно се труди и прави всичко възможно да спомага за развитието на младите таланти в карате.

След празничното настроение и веселите изживявания, погледът ми ще се измести към Световното първенство в Токио през 2017 година. Чувствам се изключително мотивиран и вярвам, че ще дадем всичко възможно, за да си върнем световната купа у дома.

От името на целия екип и цялото ми семейство ви желая Весели празници и Щастлива Нова година!

TrafficNews.bg