Ботев и Локомотив ще плащат суми от порядъка на 5000 лева, за да ползват двата стадиона, докато се строят, заяви кметът Здравко Димитров на брифинг. Предложението ще се гледа на предстоящата сесия, като то е по Закона за спорта. За стадион „Христо Ботев” предложението е за 5549 лева без ДДС, а за Локомотив – 4854 лева без ДДС.

То е изчислено на базата от 0,05 лева на квадрат външна площ, и 0,15 лв. на квадрат за помещения. Двата тима ще получат стадионите без съпътстващите помещения – ресторанти, офиси и магазини, обясни Зико.

След като бъдат построени изцяло двата стадиона вече може да се направи концесия, за да ги вземат клубовете, или  да се отдадат дългосрочно по Закона за спорта до 30 години.

На предстоящата сесия ще се гледа и предложение за отпускане на допълнително 6 млн. лева за Колежа. Сумата е необходима за завършването на стадиона с четири козирки и възможност за участие в Евротурнирите.

Повече за стадионите, вижте в линка:

Бюджетът на Пловдив: 70 млн. лева за стадиони и зали, за паркове – 10 пъти по-малко252 млн. лева е капиталовата програма за 2023 година, нови обекти почти няма

Отстраниха още забележки по Колежа, ударно монтират седалкиДовършват вертикалната планировка на съоръжението

Зико инспектира стадион "Локомотив", остана доволен от напредъка на дейностите