Ботев постигна впечатляваща победа с 5:1 над Локомотив Пд в среща от втория кръг за Купата на БФС при набор 2002. Двубоят се игра на изкуствения терен на "Лаута" и бе изгледан от около 100 зрители. Момчетата на Иван Гешев доминираха тотално над своя съперник, като имаха реална възможност да запишат двуцифрена победа над градския си съперник. Над всички бе Иво Казаков, който реализира четири гола във вратата на "черно-белите".

Още в  Антоан Колев центрира отлично отдясно, Мерт Салимехмед овладя и с удар между краката на вратаря се разписа за 1:0. В 33-ата минута превъзходството на "канарчетата" доведе до втори гол. Антоан Колев отново центрира по най-добрия начин, Мерт Салимехмед свали към Иво Казаков и капитанът с мощен удар за втори път прати топката между краката на вратаря за 2:0. В 37-ата минута Мерт Салимехмед центрира отляво, а Иво Казаков с глава простреля вратаря за 3:0.

Само 25 секунди след старта на втората част черно-белите върнаха един гол с първия си точен удар в мача. В 47-ата минута домакините бяха близо и до втори гол, но центриране от корнер бе засечено над вратата от много близка дистанция. След това "жълто-черните" отново овладяха инициативата. В 63-ата минута редовен гол на ботевистите бе отменен със скандална засада. Антоан Колев проби по десния фланг и центрира почти от аутлинията, а Атанас Стоименов навлезе на скорост и засече в мрежата, но страничният съдия вбеси "жълто-черния" щаб с вдигането на измислена засада.

Само 3 минути по-късно обаче логичното се случи и "канарчетата" стигнаха до четвърти гол. Негов автор бе Иво Казаков, който изпълни по перфектен начин свободен удар от границата на наказателното поле. В 71-ата минута гредата отново се оказа верен помощник на "смърфовете", след като Иво Казаков я нацели с удар от 25 метра. В 79-ата минута Милко Баданов пусна извеждащо подаване към Георги Трифонов, който остана сам срещу вратаря на Локомотив, но прати топката покрай вратата.

В последната минута Иво Казаков оформи крайния резултат, реализирайки четвъртото си попадение във вратата на "черно-белите". Капитанът отне топката от защитата на "смърфовете", напредна и с удар покрай стража се разписа за 5:1. По този начин Ботев се класира за 1/8-финалите за Купата на БФС. Жребият и мачовете ще бъдат през месец октомври.