Локомотив Пд и Левски направиха ялово реми 0:0 на Лаута в мач от втория кръг на Първа лига. Синитемогат да съжаляват повече, тъй като в последните 25 минути играха с човек повече след изгонването на младия. На "Лаута" Локомотив излезе за нова победа, след като стартира сезона с три точки в Ловеч срещу Етър (2:1). Войн Войнов бе направил две помени в 11-те от срещата с "виолетовите", като на местата на Димитър Везалов и Дино Мартинович играха Димитър Велковски и Парвизджон Умарбаев.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на легендата на "черно-белите" и България Аян Съдъков. След това пък реферът Светослав Тодоров бе награден с плакет за своя мач №200 в елита.

Панайотов пробва първи удар в 25-ата минута, а Пиргов без сериозен проблем улови. Пет минути по-късно Гомес направи страхотен пропуск. Испанецът пропусна да даде аванс на "сините" след удар с глава от пет метра, който Пиргов спаси. Първата опасност за пловдивчани бе в 35-ата минута, когато Бакалов стреля над гредата с глава.

Втората част започна по-открито, а Мапуку получи жълт картон, а след него и Ивайло Марков бе санкциониран. Дълго подаване към Бакалов изненада защитата на гостите, а ударът с глава на играча на домакините мина покрай дясната греда на Митрев. В 80-ата минута Вутов стреля добре, но Пиргов спаси.

Левски се опита да стигне до късен гол, но без идея и сили да го стори, а хвърлени в атака, гостите рискуваха още по-голям резил. В 91-ата минута Мартинович пробяха 50 метра с топката, като излезе сам срещу Митрев, но стреля на сантиметри от дясната греда.