Победата на Ботев на финала за Купата на България преразпредели квотите на българските отбори за еворпейските клубни турнири. Жълто-черните объркаха сметките и победиха Лудогорец, с което си извоюваха правото да играят в Лига Европа. При това положение остават още две квоти, по които има доста въпросителни.

Ботев приключи сезона и няма да играе повече мачове. Верея автоматично отива на бараж за Лига Европа. Въпросът е срещу кого. Ботев изяде мястото на 4-я в първата шестица, а почти сигурно това ще бъде пловдивския Локомотив, ако успее да победи Дунав на Лаута в неделя. Черно-белите обаче все още не са загубили всички шансове за бараж. Те могат да спорят с Верея за място в Европа ако ЦСКА не бъде лицензиран за евротурнирите. Това ще стане ясно на 31 май, когато по казуса трябва да се  произнесе лицензионната комисия. Баражът за Лига Европа е на 4 юни. Съществува теоретична възможност заедно с ЦСКА и Левски да не получи евролиценз или поне такива слухове се носят в пространството. Това обаче е в сферата на фантастиката. Ако наистина се случи – би бил най-добрия възможен вариант за Локо, който ще се класира директно за Европа, ако е 4-ти. А бараж срещу Верея ще играе петият.

Така че макар и само на теория, съществува хипотетична вероятност да гледаме два пловдивски отбора в евротурнирите следващия сезон.