Не само отборите на Ботев и Локомотив се готвят за футболния сблъсък тази неделя. Това прави и Областната дирекция на МВР. Полицията в Пловдив стяга редиците за срещата, която ще се играе на 24 септември, от 17.30 ч., на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ в квартал „Коматево”.

С решение на Българския футболен съюз мачът ще се проведе при закрити врати, като достъп до него само на определени длъжностни лица. Ангажирани за пропускателния режим са частни охранители. Предвидено е автобусите на двата футболни клуба да бъдат паркирани пред административната сграда на спортния комплекс. Полицаи ще съпровождат автобуса на гостуващия отбор. Това ще стане преди и след приключване на срещата по маршрута му от стадион “Локомотив”.

Предварително от представители на ОДМВР – Пловдив и двата футболни клуба са съгласувани съвместните действия и необходимите мерки за недопускане на нарушения на обществения ред във връзка със спортната среща. Привържениците и на двата отбора са изразили готовност за организирано гледане на мача извън стадиона, съответно на общински паркинг северно извън комплекс “Ботев 1912” в кв. “Коматево” и в района на спортна база “Лаута”. Същевременно софийски сайт твърди, че е възможно фенове да опитат да съботират средствата. 

Полицаи ще дебнат за реда на територията на цял Пловдив. Мобилни полицейски патрули ще имат готовност да реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.