10 000 зрители станаха на крака за голмия Христо Стоичков на мача между неговите приятели и легендите на Барселона в Стара Загора. Грандиозното шоу бе предшествано от пожар в боровата гора над стадиона под Аязмото, но на стадиона бушуваше още по-голям пожар от настроение и емоции. Преди началото на срещата Ицо показа, че наистина е голям и направи голям жест към две пловдивски футболни легенди, които вече не са сред живите. Той подари специални фланелки на близките на Георги Славков и Аян Садъков - две емблематични имена на пловдивския и българския футбол.

След това зрителите видяха тракийски танци на игрището, изпълнени от професионален фолклорен ансамбъл "Стара Загора". При излизането на терена, Стоичков взе микрофон в ръка и заяви: "Този празник е за вас! И за тези малчугани, дано един ден и те прославят България, както го направихме ние. Не забравям откъде съм тръгнал. И не забравям как преди няколко години ме аплодирахте тук, когато бях начело на Ловеч"..

После настана шоуто на терена, в което приятелите на Стоичков победиха легендите на Барселона с 3:2 в истински спектакъл с много усмивки. Победата на българския състав донесе Димитър Бербатов, който наниза хеттрик в мрежата на каталунците, демонстрирайки отлично взаимодействие с Мартин Петров. Стоичков пък записа по едно полувреме и за двата тима. Камата изведе нашите с капитанската лента, а след почивката стана капитан на бившите си колеги от "Камп Ноу". Най-големият български футболист се отчете с едно попадение, дошло при добавка от дузпа във вратата на Стоян Колев.

Благодаря на хората в Стара Загора и на хората, които играха. Исках да дадем пример на децата в този спортен град, дал толкоа легенди на футбола ни, каза Ицо след мача.