Втородивизионният Марица обяви, че е прекратен договорът на Христо Стамов и той няма да бъде част от отбора. Причините за това са незадоволителни резултати, неспазване на дисциплина и на вътрешния правилник на клуба. Новината бе оопвестена след загубата на маричани с 4:0 от Ботев в контролна среща в Коматево.

Неофициален дебют за "жълто-черните" записаха последните две попълнения в тима Стивън Петков и Дуде Ндонгала, като и двамата ознаменуваха първото си участие с попадения. Крум Стоянов откри от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Кристиан Добрев. Алваро Юлиано удвои след хубав гол от фаул, а Стивън Петков направи 3:0 след центриране отляво на Стоянов. При този резултат завърши и първото полувреме, което, както и второто, бе с продължителност от 35 мин.

След почивката "канарчетата" отбелязаха само едно попадение чрез Дуде Ндонгала, който се разписа от пряк свободен удар за крайното 4:0. Треньорът на "Ботев" Николай Киров не използва в проверката Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Фернандо Виана, Виктор Генев, Пламен Димов, Цветомир Панов, Тони Тасев, Фелипе Бризола и Иван Чворович, които тренираха непосредствено преди мача.