Ръководството на Левски обяви решението на БФС за пълен цирк и фарс! Родната централа забърка поредната каша, като заяви, че на бараж за Лига Европа ще играят "сините" и Верея, след като ЦСКА-София не получи лиценз европейските турнири през следващите две години. И постанови класиралият се на четвърто място Дунав да играе директно в Лига Европа, като заеме мястото на втория ЦСКА-София.

Именно това с основание вбесява 26-кратните шампиони, които завършиха на трето място в крайното класиране и по наредбите на УЕФА трябва да заемат мястото на предния в класирането ЦСКА, който не получи лиценз. Шефовете на клуба пуснаха своята позиция в официалната си страница, като нападнаха футболната ни централа.

Днес се разигра поредният цирк в българския футбол. Създаде се нов прецедент във футболната ни история, по-ниско класиран отбор да се класира директно за европейски турнир, а по-високо класиран да играе бараж. Всички знаете за какво става въпрос.

Докато Левски полага огромни усилия да играе честно, спазвайки правилата и търсейки всякакви способи да плаща задълженията си, се оказва, че това всъщност вреди на самия клуб. И вместо БФС да подкрепя и създава примери, се случва точно обратното. Толерираният път към успеха явно през минава фалити и неплащане на сметки. Остават само предположенията кой спечели най-много от днешното решение.

Днешното решение заедно с деня, когато беше взето, показват единствено, че е добре и целенасочено премислено. Датата, определена за бараж, е след два дни, от които само един работен и де факто на нашия клуб не му е оставен шанс да може да потърси правата си по начин, който би ни дал шанс за справедливост, се казва в обръщението на синия клуб.