Добра новина за пловдивчани. Данъците и таксите няма да се променят през 2018 година. Това съобщи кметът Иван Тотев. Той разказа още, че през изминалата година приходите са се увеличили.

Най-много средства в хазната са влезли от такси за придобиване на недвижимо имущество-21 милион лева. Прогнозата през следващата година е те да се увеличат и да достигнат до 25 милиона лева.

Парите събрани от данък МПС са 16,5 милиона. Тенденцията в града е към увеличение на автомобилите. Поради тази причина очакваните средства от данъка през следващата година са с два милиона лева вповече.

Годината е била благоприятна и от към сключване на сделки. От тях са влезли 17 милиона лева в хазната, а тенденцията е към увеличение.

В същото време кметът Тотев обяви, че заплатите на служителите в общинската администрацията ще се увеличат с 5%. В левова равностойност това е 2,3 милиона. Въпросното увеличение няма да е за всички служители, уточни кметът. То ще се изчислява персонално на база свършена работа, дългогодишен труд и съответно звено, където работи.