Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество не е установила конфликт на интереси след направена проверка по сигнал срещу социалния зам.-министър Султанка Петрова, научи TrafficNews.bg.

Проверката е заради договора за охрана на бившия Партиен дом с фирма, в която Петрова е била съдружник, а в момента се управлява от нейния зет Филип Чипев, а там работи и съпругът й Петю Петров.

За обвързаността на Петрова стана ясно след инцидент през юли миналата година, когато един от охранителите на обекта Димитър Тасков падна в шахта и загина.
Още тогава от БСП призоваха за оставката на Петрова, която е от квотата на Обединени патриоти. От управляващата коалиция обаче контрираха, че договорът с фирмата на зетя на бившата депутатка е сключен месец и половина преди тя да стане заместник-министър.

Тогава лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов я защити, заявявайки, че "Петрова е била никаква", когато фирмата е спечелила обществената поръчка за охрана на преустройството на бившия Партиен дом, в който ще се премести парламентът.
Малко по-късно 11 национално представителни организации на хора с увреждания защитиха Петрова с писмо, в което призоваха да спрат атаките срещу нея.

Решението на оглавяваната от Пламен Георгиев КПКОНПИ, известна повече като комисия "Антимафия", по проверката срещу Петрова е взето на 9 януари.