Онлайн петиция за ефективна присъда на шофьора на аудито Любомир Трайков, който бе един от участниците в кървавото меле с два трупа на булевард „Руски“, набира сила в интернет.

Хората мислят, че държавата ни има много други проблеми, но не си дават сметка, че именно по-малкото зло води до по-голямо.

„Ако днес не обърнем внимание на джигитите на пътя, то утре за тях ще е нормално да убиват отново и да се измъкват безнаказано или с леки условни присъди! Поради това с тази подписка настояваме Наказателния кодекс и съдебната ни система да заработят с пълна сила този път и да вкарат виновника за нелепата смърт в затвора за максимално дълъг срок“, пише в петицията, която са досега са подписали 169 души.

Инициаторите настояват младежът с аудито  да получи максималната присъда, съгласно чл. 343 ал.3 т.Б от Наказателния кодекс.

Припомняме, че богатият наследник Любомир Трайков е шофьорът на размазаното ауди при мелето на „Руски”. Той бил седнал пил зад волана, научи TrafficNews.bg. Алкохолната проба на водача, който е наследник на една от най-големите транспортни фирми в Пловдив "Трайков транс", е била 0,65 промила при допустими 0,5 промила. Той обаче бе пуснат от полицията след 24 часа в ареста.

В петък при жестоката катастрофа загинаха 46- годишен мъж  и жена на 44 години след удар между ауди и пежо на кръстовището на „Руски” с „Данаил Николаев.

Състоянието на третия пътник в пежото 23-годишно момиче е  в критично и в момента е хеморагичен шок.

Водачът на аудито - 26-годишният Любомир Трайков също е в настанен в УМБАЛ "Свети Георги" с контузия на гърдите и корема. Причините за катастрофата се изясняват. Аудито се е движело в посока Централна гара, а пежото е правело завой наляво. 

Онлайн петицията - ТУК


В колата са пътували Димитър - племенникът на Атанас и приятелката му, която е на 23 години. Той е настанен на седми етаж в пловдивската болница. Има множество наранявания и се движи трудно. Няколко етажа по-долу е момичето, което Димитър обича. Има толкова тежки травми на мозъка, че лекарите не дават почти никакви гаранции за живота й. Получила е кръвоизлив в мозъка, има и силна кръвозагуба.
 
Димитър разказва, че катастрофата е станала толкова внезапно, че никой от хората в колата не е разбрал какво става:

"В един момент шосето беше празно, после изскочи с бясна скорост това ауди, сигурно караше с над 160 км, стана за части от секундата, удари ни, завъртяхме се, след това загубих съзнание и не помня нищо."

Любомир Трайков


 
В нощта на катастрофата Атанас работи до последно. Той се връща от обект, на който лепи рекламни надписи, когато го връхлита колата на Любомир. Съпругата му Корнелия е вкъщи с децата.

Полицаите идват в дома й около 1 часа след полунощ. Когато разбира, че него вече го няма, тя припада и викат Бърза помощ.

Драмата за семейството на Атанас и Корнелия е огромна, защото до този момент всички са се издържали само със заплатата на бащата, а майката е отглеждала децата вкъщи.

Към момента, в който Атанас е убит, Корнелия има единствено 45 лева - парите, които полицаите намират в него и й ги предават заедно с личните му вещи.

 TrafficNews.bg