ДПС праща депутат от 16 МИР въпреки, че получи 3% и малко над 3000 гласа. Това става ясно от решението на ЦИК за изборните резултати. Въпросителната до последно бе дали последният 11-и мандат от Пловдив ще отиде във „Възраждане”, които имаха най-голям остатък или ДПС заради гласовете от Турция. В крайна сметка в Народното събрание отива Танер Али от ДПС, вместо Емил Янков от партията на Костадин Костадинов.

Останалите мандати в Пловдив – град и област се разпределят, както TrafficNews съобщи още на 3 октомври.

В Пловдив град ГЕРБ и „Продължаваме промяната” взимат по 3 мандата, „Възраждане”, „Демократична България”, БСП и „Български възход” по един, както и Движението за права и свободи.

Последният 11 мандат в Пловдив област отива в „Демократична България”, като в парламента ще влезе бившият областен управител Йордан Иванов.  Още при обявяването на резултатите бе ясно, че ГЕРБ няма как да вземат 4-ти мандат от 17 МИР заради малкия им остатък и въпросителната бе дали ДПС няма да получат още един заради гласовете от чужбина.

Останалите  мандати отиват – 3 в ГЕРБ, по 2 в „Продължаваме промяната” и БСП и по един в ДПС, „Възраждане”, „Български възход”.

Имената на депутатите ще станат ясни до няколко дни, когато избраните от два МИР-а ще решат откъде да влязат. Възможните хипотези за имената, вижте в линка:

Ето и разпределението на всички мандати:

Кои са новите пловдивски депутати? Нито една жена не влиза в парламента от 16 МИРМестни активисти чакат решенията на партийните лидер.

Депутатите от Пловдив област – предимно местни кадри, един пренареди листитеСамо Младен Шишков от ГЕРБ – СДС събра преференции, за да мине на предно място

ГЕРБ-СДС – 67

"Продължаваме Промяната" - 53

ДПС – 36

"Възраждане" - 27

БСП - 25

"Демократична България" - 20

"Български възход" - 12