Демир Александров е собственикът на апартамента, който изгоря този следобед, а според него са изчезнали 300 000 евро. Той е племенник на Гюрсел  Алиев, известен като човекът на Ахмед Доган в Пловдив. Активистът на ДПС дори има татуиран лика на Сокола.

Демир бе един от собствениците на бившия винпром в  Долни Чифлик , който дълги години  бълваше алкохол в Пловдив и близките села. През 2002 година в неговия склад бяха открити 100 тона нелегален алкохол и бе разследван. Той е близък на клана Рашкови, които също имаха участие във винпрома. 

Според Гюрсел Алиев парите  на Демир са наследство от баща му, както и лични спестявания. Наскоро той ги обменил в евро, тъй като възнамерявал да купува къща за семейството. Били 6 пачки по 500 евро.

В коментарите редица хора попитаха, от къде този човек разполага с толкова средства, а и ги държи в дома си. Те поискаха данъчна проверка на семейството, както и да докажат от къде са имали 300 000 евро.

От полицията започнаха разпити на пожарникарите, както и на собствениците на жилището. Уведомена и прокуратурата.

Припомняме, че пожарът избухна следобед, вероятно от късо съединение. В апартамента е била жена с двете си деца. Видяла искри зад дивана, който се възпламенил и избягала от жилището.  На място дошли екипи на пожарната, които потушили огъня. Жената и двете деца с откарани за преглед в болница. 

Собствениците обаче скочили срещу огнеборците, че ги обрали. По разказа на един от хората в изгорелите помещения имало торба, в която оставили парите. Тя не била обгорена или намокрена, но вътре пликовете с парите липсвали.

Още по темата ТУК 

ВИДЕО от скандала в Аджисана ТУК 

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg