Централната избирателна комисия нареди служебно съставите на двете избирателни комисии в Пловдив град и област, след като политическите партии не постигнаха консенсус за постовете в тях.

В 17 РИК Пловдив област бе най-големия спор, където ГЕРБ-СДС и ИТН не се разбраха кой да оглави комисията. ИТН номинира адвокат Кристиан Гьошев, а ГЕРБ-СДС – адв. Дарина Тодорова. Така решението, което се взе от ЦИК бе кандидатът на ГЕРБ – Дарина Тодорова да оглави РИК – 17. Тя бе начело и на предишните избори в областта. 

Гьошев стана зам.-председател, а другият е от квотата на ДПС  - предложи Ферад Мурад. Секретар на комисията стана адв. Ваня Костадинова от БСП.

Изненада имаше обаче в 16 РИК – Пловдив град. Там единственият номиниран за  шеф на комисията бе бившият главен юрист на Община Пловдив Илиан Иванов.  Въпреки това от ЦИК са поставили начело младия адвокат Ивайло Василев от ИТН. Иванов стана зам.-председател, а другият е кадърът на БСП - Цеца Бресковска. Секретарят на комисията отново е от ДПС   Мурад Ферад.

Двете комисии се състоят от 17 членове, разпределени на квотен принцип. ИТН ще имат 5-има, ГЕРБ-СДС – 4, БСП за България – 3, ДБ – обединение и ДПС по двама, Изправи се! Мутри вън! – един. 

Ексюристът на Общината ще отговаря за изборите в Пловдив, ЦИК решава спор между ГЕРБ и ИТН в областтаПолитическите сили не се разбраха за председател на РИК -17, ЦИК решава

Кандидатът на ИТН за шеф на РИК в Област Пловдив взима луди пари за командировки, живеел в Свети ВласМиналият през „България без цензура” и ВОЛЯ Кристиан Гьошев се оказа в партията на Слави Трифонов