Изключително интересен казус се заформи с уволнения шеф на РИОСВ – Пловдив Стефан Шилев. Преди два дни доцентът бе уволнен от екоинспекцията след решението на министъра на Околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро.

TrafficNews обаче научи, че самият Шилев има постоянен трудово договор в Община Пловдив. Преди 6 години, когато пое РИОСВ, той отиде там по члена за мобилност в  Закона за държавния служител. Това означава, че мястото му се пази, докато той заема новата си длъжност. Преди да поеме екоинспекцията Стефан Шилев бе директор на дирекция „Екология и управление на отпадъците”. Оттогава до към днешна дата този пост бе заеман от Василка Иванова – Чопкова. Самата тя обаче бе временно изпълняваща длъжността.

При това положение Стефан Шилев трябва да се върне на работа в Община Пловдив, потвърди секретарят на администрацията Ангелина Топчиева.  Оттам нататък той може да реши дали да напусне или да продължи да заема тази длъжност.

Тази сутрин доцентът написа пост във Фейсбук, с който намекна, че е бил уволнен без никакви мотиви от министъра по заръка на кмета на града.

„Нима в нормална държава един кмет може да си "поръча" на един министър, уволнението на директор на контролираща го институция?”, написа Шилев, след което изтри своя пост в социалната мрежа.

При това положение ще е изключително интересно как ще се развитият нещата около договора на Стефан Шилев с Община Пловдив.

TrafficNews писа още в началото на година, че двете основни лобита в ГЕРБ продължават да се борят за високи назначения в държавните структури в Пловдив.

Малко по-рано днес бе обявен и новият директор на РИОСВ - Пловдив в лицето на Божидар Илиев. 

Официално: РИОСВ-Пловдив е с нов директорВижте кой сяда на директорския стол

Отстраниха шефа на РИОСВ – ПловдивСтефан Шилев е освободен със заповед на министъра на Околната среда и водите

Нов сблъсък в ГЕРБ! Зико и хората зад него искат цялата власт, целят се във ВиК и РИОСВДвете звена са ключови за всяко едно инвестиционно намерение в областта