Шефката на  дирекция „Местни данъци и такси” Цвета Попова се очаква да напусне поста си до края на седмицата, потвърди зам.-кмета Илия Кирчев.

„Тя е много добър специалист, нямам нищо против нея – напротив, пожелавам й да се реализира добре”, заяви Кирчев. Той отново повтори мотивите за смяната й – „нов кмет, нов екип, нов повей”.

Относно кой ще е наследи зам.-кметът по финанси заяви, че първо ще изчака тя да напусне поста си  и тогава ще го обяви. Запитан дали ще се обяви конкурс.

„Ще помислим по въпроса”, каза многозначително зам.-кмета.

Припомняме, че на Цвета Попова й бе казано да си намери нова работа след разговор с Илия Кирчев. Тя има предложение от Министерството на финансите, където да работи в ново звено, свързано с общините и бюджетирането им.

Какво разказа Цвета Попова, вижте в линка:

Готвената за уволнение данъчна шефка в Пловдив отива в МФ – ще съветва Илия Кирчев как се прави бюджетКазаха ми да си търся работа, никой не ми е предложил друго в Община Пловдив, каза Цвета Попова

Илия Кирчев: Никой не е застрахован от уволнение в Община Пловдив, тече одитНормално е новият кмет да дойде с нов екип, старите служители имат рутина, каза зам.-кметът по финанси