Голям протест се готви в столицата заради резултатите от референдума, научи TrafficNews.bg. Много групи в социалните мрежи вече зоват за протестни действия, а други страници, които работиха тясно с организацията по концерта-митинг на Слави Трифонов призоваха за  бунт.   

Причината е, че националният референдум, който бе организиран от Слави Трифонов и неговия екип, не успя да мине необходимата граница. По последни данни около 13 000 гласа не са достигнали на трите въпроса да станат закон.

Това предизвика вълна от недоволство сред гражданите в социалните мрежи. Очаква се и тази вечер в Шоуто на Слави, да разкрият какво ще следва оттук нататък.   По данни от Централната избирателна комисия около 80 000 са невалидните бюлетини за референдума. Според хората е извършена измама с цел въпросите да не минат необходимата граница от гласове.  По принцип тези 80 000 невалидни бюлетини трябва да бъдат в броя на гласувалите, а ако е така то националното допитване ще е със задължителен характер. Различни организации обаче твърдят, че те не са в броя „гласували” за референдума. Очаква се ЦИК да се произнесе по този казус.

Възможно е  протестът да е на „Орлов мост” в София, където бе и концертът на Слави Трифонов в подкрепа на референдум, други зоват протестът да бъде пред парламента.

В една от фейсбук групите, където най-много агитираха за гласуване на референдума, пред малко бе написано:

„Имало 80 000 невалидни бюлетини за Референдума? Вдигаме се! Часът и мястото ще ги обявим до няколко дни! Гответе се за Бунтове! Искаме ръчно преброяване! Измамата е пълна! Затвориха секциите преди да са Гласували всички - Да им затворим Институциите!”

TrafficNews.bg