Соченият за близък до Корнелия Нинова – бившият кмет на Асеновград д-р Емил Караиванов е новият председател на Областния съвет на БСП в Пловдив.  Той е победил Атанас Петков, който заемаше поста близо два месеца.

До вота се стигна, след като  централното ръководство на партията отмени избора на Атанас Петков заради нарушения, който се състоя преди два месеца. Петков наследи на мястото Георги Гергов, който нямаше право на повече мандати като председател на Областния съвет.  Резултатът от днешното гласуване бе 42 на 32 в полза на бившия кмет на Асеновград.

Припомняме, че преди дни БСП изключи Георги Гергов от партията, а пловдивските социалисти изразиха подкрепата си към него. Те дори тръгнаха към София, за да се срещнат с Корнелия Нинова, но тя не ги прие. Не се изключва от „Позитано 20” да назначат и служебно ръководство на партията в Пловдив.

Избират новия областен лидер на БСП в ПловдивВижте кои са претендентите

Социалисти от Пловдив не успяха да стигнат до Нинова, заканиха се, че няма да се откажатНикой от ръководството на БСП не посрещна недоволните членове от Пловдив