Избор на нов областен лидер на БСП в Пловдив тече в момента. Процедурата е насрочена, след като централното ръководство на партията отмени избора на Атанас Петков заради нарушения.

За поста се състезават екскметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и самият Атанас Петков, който е инженер по образование, пишр 24 часа.

В момента в централата на партията в Пловдив тече тайно гласуване на 79 имащи право на вот, уточниха от БСП.

Заседанието е започнало онлайн в 9 часа в централата на партията на ул. "Кръстю Пастухов" в Пловдив. Гласуването е от 16 до 17 часа и се провежда в две помещения при спазване на противоепидемичните мерки, увериха от червената централа. След 16 часа ще започне броенето на бюлетините, а час по-късно и обявени резултатите.

До новия избор на председател на Областния съвет на БСП се стигна, след като Общопартийната контролна комисия отмени проведеното през ноември заседание, на което бе избран Атанас Петков. Нарушаването на устава, съмнения за нелегитимност и неспазване на противоепидемичните мерки на заседанието станаха причина за изключването и на Георги Гергов от БСП тази преди дни.