"Ще потърся много сериозна отговорност на кметовете за изборния резултат", закани се Бойко Борисов по време на пресконференцията от централата на ГЕРБ. Слуховете, че всички кметове ще си подадат оставката с правителството не бяха потвърдени, но не бяха и поставени от репортерите. При всички положения обаче всички кметове на големи градове, включително и  в Пловдив, ще дават обяснение на Борисов.  

Припомняме, че премиерът заяви, че подава оставка и допълни: "Вече има ново мнозинство - БСП, ДПС, ДСБ и други. Нека да си направят правителство, ние ще им помогнем с кворум, ако се наложи. Винаги сме се съобразявали с волята на народа". Премиерът поздрави ДПС и ДСБ за помощта им към генерал Радев, когото поздрави лично. И призова тези, които са го обвинявали в задкулисни отношения с ДПС да му се извинят.

Държава се управлява трудно. Положихме много усилия. Управлявахме 2 години, нека сега да управляват другите през останалите 2 години. Благодаря много и на Радан Кънев, който направи всичко възможно, за да загуби център-дясното", подчерта Борисов.

Той се застъпи за намаляване на боря на депутатите и Велико Народно събрание.

Коментарът на премиера Бойко Борисов, който заяви, че правителството подава оставка след загубата - ВИЖТЕ ТУК

Кой щеше да спечели ако днес имаше парламентарни избори?

Румен Радев с категорична победа и в Пловдив!

TrafficNews.bg