Търсещият къде да акостира в политическия спектър пловдивски протестър Асен Костов очаквано намери своя пристан. Той и неговата дясна ръка Стойчо Андреев застанаха рамо до рамо с Мая Манолова в Пловдив, която откри офиса на „Изправи се.БГ” под тепетата.

Заигравката с Мая Манолова на Асен Костов, който бе кандидат за общински съветник и районен кмет от „Демократична България”, варира от месеци. Тя бе чест гост на събитията ИК „Да спасим парка зад хотел „Санкт Петербург”, като сдружението бе вкарано, като асоцииран партньор в сайта на „Изправи се.БГ”.

Макар да отричаше, че той има общо с Манолова по време на протестите, днес появата на Костов показва неговите аспирации към депутатски места през сдружението, което със сигурност ще се яви на изборите.  Костов и Андреев обаче ще трябва да се преборят с други партийни номади за челните места, които също кацнаха при Манолова.

Една от тях е Сузана Николова, която започна партийната си кариера от ГЕРБ. Преди три мандата в местния парламент тя се изявяваше като сивия кардинал под тепетата и бе зам.-председател на Общинския съвет.  След като бе изгонена от ГЕРБ Николова отиде в проекта на Веселин Марешки „ВОЛЯ”, като част от градското ръководство. Нейната амбиция да влезе отново в местния парламент обаче не успя да се реализира и тя остана извън него за сметка на бизнесмена Стефан Аксиев.  С надежда за нов пост в публичната сфера Николова този път ще се пробва при бившата социалистка Мая Манолова.

Друг, който измина целия политически спектър от дясно в ляво е Павел Гимишев. Той бе няколко мандата общински съветник в община „Родопи” и  смени редица десни партии, като най-дълго се задържа в „ Движение България на гражданите”. Той бе кандидат за депутат от формацията, а след това по политическа линия пое и Областната дирекция по земеделие в Пловдив. След това той бе и председател на Общинския съвет в „Родопи” но бе свален преждевременно от поста.

В офиса бе и друг кандидат за общински съветник от „Демократична България” – Атанас Бояджиев, който в представянето му е вписан, като член на ДСБ в сайта на ДБ. Той също е на предната линия на протестите в Пловдив.

Вятърът на промяната за пловдивските протестъри – от вярваме само на г-н Борисов, до „Оставка”Защо 18 месеца, след като опънаха червен килим на премиера, Асен Костов и Стойчо Андреев поискаха неговата оставка