Кметът Здравко Димитров заяви, че подкрепя мерките,  които вчера предложи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Трябва да се затегнат мерките! Ако това не се случи, всичко това ще продължи много по-дълго. Виждайки и други страни какво правят, за да пресече разпространението да има по-малко заболели - трябват повече превантивни мерки. Това го показва и практиката в другите страни.  Здравната ни система е на ръба, не знам как издържат още”, каза кметът. Той продължава да се лекува в домашни условия, след като изкара тежко COVID-19 и бе над 20 дена в болница.

„По-добре съм, другата седмица във вторник ми свършва карантината”, каза кметът. Относно възстановяването на Белодробна болница, градоначалникът заяви, че все още не се знае за финансирането. Това, което изчакват от Община Пловдив е гласуването на държавния бюджет, където може да бъдат заложени средствата. Кметът напомни ,че ситуацията с финансите е много тежка, както на местно, така и на национално ниво.

 Утре на заседание на Министерския съвет пък ще се обсъждат и гласуват мерките, които вчера предложи здравният министър. Вече бе съобщено, че всяка една мярка ще се преценя по отделно. Предложенията на проф. Ангелов бяха затваряне на всички детски градини, училища и търговски обекти, различни от хранителни магазини и аптеки.

Пълен локдаун от петък - затварят училища, градини, ресторанти, казина и моловеОчакваме първите резултати след 20 дни, заяви проф. Костадин Ангелов